Kontaktirajte nas bez obveze i zatražite ponudu za svoj projekt

Ime i prezime *
Kontakt telefon
Email adresa *
Potrebno Vam je
Uređenje
Održavanje
Vrtne staze
Navodnjavanje
Stambene zgrade
Kopanje kanala
Vaš upit
Pristanak *

Dajem suglasnost da Zelenko Hortikultura d.o.o. smije spremiti moju e-mail adresu u svrhu kontakta na dostavljeni upit. Vaša e-mail adresa spremljena je u Zelenko Hortikultura CMS web programu, na serveru tvrtke Setcor d.o.o. U svakom trenutku možete povući privolu.

Nisam to više mogao gledati, pa sam odlučio zasukati rukave i krenuti na posao.Kupio sam sredstvo za uklanjanje hrđe (Antioksidin), šmirgl papir granulacije p360, te boju. Na slici 3 vidite razliku kada se hrđa očisti Antioksidinom (ima ga kupiti u trgovinama s autolakovima). Pogled na cijela vrata nakon tretiranja Antioksidinom (slika 4). Nanosi se na krpu i prebrišu se dijelovi zahvaćeni hrđom. Tako se ostavi neko vrijeme da se hrđa razgradi i napravi zaštitni sloj.

Prvo sam išao rastaviti elemente da mogu pofarbati s obje strane i unutar pregiba. Rastavljao sam ih od vrha prema dolje (slika 5). Ovdje pripazite, jer su paneli našpanani oprugom. Lagano ih vadite jednog po jednog. Kada ste povadili elemente vrata, stavite ih na neko mjesto gdje ćete ih moći oprati. Operite ih nekim šamponom koji nema voska ili silikona u sastavu (slika 6). Tu ih je potrebno dobro oprati i očistiti od masti i prljavštine.

Obnova garažnih vrata

Nakon pranja krećete s vodenim brušenjem. Inače bi se postupno trebala mijenjati finoća brusnog papira, budući da je površina mojih  panela reljefnog oblika ja sam išao s finoćom papira od p360 i završio na p1500 (slika 7). Možete slobodno uzeti brusni papir p360 i p500 i s ta dva obaviti cijeli posao. Ja sam koristio p1500, jer mi je ostao od lakiranja branika. Nadam se da ste svi već brusili, znači uzmete kantu čiste vode i namočite brusni papir. Zatim lagano kružite brusnim papirom po površini, a istovremeno polijevate vodom. Nakon brušenja panele dobro operite i isperite vodom, te ih ostavite sušiti (slika 8).

Obnova garažnih vrata

Nakon što su se osušili prebrišite ih Nitro razrjeđivačem ili još bolje sredstvom za uklanjanje masnoće i silikona (Antisil). Zatim zaštitite panele i okolno područje pomoću folije. Sada su paneli spremni za lakiranje. Ja sam ih prvo farbao sivom temeljnom bojom, pa sam na nju stavio 2 sloja bijele akril boje (slika 9).Razlika se primjećuje. :) Bolje ih lakirajte vani (bez vjetra), nego u zatvorenoj prostoriji, jer ćete vjerojatno podići prašinu, pa će Vam se hvatati po površini. Sve sam farbao HVLP špricom (slika 10). Neću ići u detalje kako sam miješao boju,viskoznost, itd..

Obnova garažnih vrata

Nakon farbanja su mi paneli izgledali ovako (slika 11).

Obnova garažnih vrata

Kada se osuše još ih samo vratite na garažu i možete uživati u obnovljenom i osvježenom izgledu bez hrđe! Za sva pitanja me možete kontaktirati na mail :)

HVALA VAM NA PAŽNJI I LIJEP POZDRAV!!

Marko Risek, mag. geol.

Obnova garažnih vrata

Podijelite sadržaj

Vezane objave

Razmnožavanje jagode vriježama

Razmnožavanje jagode vriježama

Jedno od najukusnijh ljetnih osvježenja su jagode! Zašto si onda ne osigurati , za malo novaca, obilje te ljetne poslastice?!...
Sadnja voćaka

Sadnja voćaka

Ovdje ću Vam samo ukratko objasniti postupak sadnje voćaka i stavit neke slike posađenih voćaka. Neću previše objašnjavati, j...