Uređenje vrta, dvorišta i okućnice

Najvažnija stavka prilikom uređenja vrta, uređenja dvorišta ili okućnice je izrada idejne skice. Prvo se treba dobro izmjeriti područje koje želimo urediti i to prenijeti na papir. Zatim se ucrtavaju svi elementi kojima ćemo urediti zadano područje. Počinje se od staza i većih elemenata. Ovdje je bitno imati predodžbu kako bi to izgledalo ili ako si ne možete to zamisliti onda se može slikati teren i računalnim programom ubaciti biljke na sliku i dobiti 3D prikaz kako bi to izgledalo nakon radova (primjer možete vidjeti na kraju teksta).

Prilikom izbora biljaka treba obratiti pažnju na zahtjevnost biljaka (svijetlost, temperatura, otpornost) i kako će ta biljka izgledati za par godina. Česta je greška gusta sadnja biljaka zbog nemogućnosti procjene njihova rasta i/ili neinformiranosti što dovodi do kasnijeg međusobnog zagušivanja biljaka i nabacanog izgleda.

Zbog velikog opsega posla najbolje je kontaktirati stručnjake koji se time svakodnevno bave! Ukoliko želite da to obavimo umjesto Vas, slobodno nam pošaljite upit da izađemo na teren i porazgovaramo o Vašim željama i mogućnostima.

Uređenje vrta, dvorišta, okućnice - cijena

Cijena prilikom uređenja ovisi o jako puno faktora i neozbiljno je prilikom upita razgovarati o cijeni bez izlaska na teren i razrade idejnog rješenja. Za područje Zagreba i bliže okolice izlazak je besplatan, za ostale dijelove izlazak na teren uz naknadu troškova dolaska.

Na cijenu utječe izbor biljaka (jeftinije, skuplje), kvaliteta materijala i zemlje, sustavi automatskog navodnjavanja, zahtjevan teren i pristupačnost, te druge stvari. Dobro razmislite kada birate izvođače radova, da Vas jeftinije ne košta skuplje!

ISPUNITE KONTAKT FORMU JOŠ DANAS !

Uređenje vrta na području Istre, Dalmacije, Rijeke, Karlovca, Zagreba, Varaždina, pa sve do Osijeka. Radimo na području cijele RH !

Uređenje vrta

 Cijene ovise od terena do terena. Naše osnovne cijene za izvedbu travnjaka sijanjem kvalitetne profesionalne travne smjese, profesionalnih gnojiva i startera se vrte  oko 25kn/m2 sto ukljucuje pripremu zemljista i radove. Cijene su vece ako je potrebno navoziti zemlju, ako pristup nije dobar (mora se kroz stan i slicno).... Najbolje je kontaktirati nas ya ponudu!

Na slici je prikazano uređenje malog, gradskog vrta u centru grada. Prvo se obavila košnja i čišćenje korova, zatim se sve prekopalo i usitnilo frezanjem. Dodao se humus, izravnala zemlja i postavljen je travni tepih. Oko biljaka je trebalo ići bijelo kamenje kao ukras, ali se po želji vlasnika stavio humus.

U par dana smo pretvorili ružno pače u labuda! :)

Također još jedno uređenje vrta atraktivne vile na području Zagreba (maksimir). Obavili smo navoz zemlje, niveliranje, navodnjavanje RainBird, sadnju, postavljanje travnog tepiha, ukrašavanje malčem i agregatom i na kraju smo sve oprali.

Uređenje dvorišta ispred kuće

Na slici je prikaz uređenje dvorišta - okućnice jedne kuće. Prikazana je samo prednja strana, jer još nije sve gotovo. Treba postaviti navodnjavanje i obaviti dosijavanja budući da je trava sijana u jesen. Ovdje je obavljeno kompletno uređenje. U dogovoru s vlasnikom, uklonjen je korov, navezeno je oko 25m3 zemlje, sve je isfrezano, poravnano. Posađene su Lovor višnje, bobičasto voće, lavande formirane u kupolu, Uskolisni mini Javor, Japanske žalosne trešnje, Bagremi,... Posijana je trava....

Ukoliko i vi želite kompletno uređenje po Vašim željama uz naše savjete, slobodno se javite!

Uređenje okućnice

na donjoj slici je jedan dio okućnice koji se uređivao. Očistio se teren, prekopao, posadile su se biljke i vizualno se ukrasilo iverjem, humusom, bijelim kamenjem i drvenim granama.

Želite li da i Vaš kutak okućnice uredimo, kontaktirajte nas!

Ukoliko i vi želite kompletno uređenje po Vašim željama uz naše savjete, slobodno se javite!