Uređenje terase

Jedna od bitnih stavki kod ugostiteljskih, poslovnih, ali i privatnih objekata je lijep i ugodan prostor terase. Kod ugostiteljskih objekata to može dovesti samo do povećanja broja gostiju, koji će se osjećati ugodno i opušteno u takvom ambijentu i vjerojatno će se vračati zbog osjećaja ugode u tamo sređenom okruženju. Uređenje terase kod poslovnih i privatnih objekata djeluje opuštajuće i podiže produktivnost ljudi. 

Prilikom izbora biljaka treba obratiti pažnju na zahtjevnost biljaka (svijetlost, temperatura, otpornost) i kako će ta biljka izgledati za par godina. Česta je greška gusta sadnja biljaka zbog nemogućnosti procjene njihova rasta i/ili neinformiranosti što dovodi do kasnijeg međusobnog zagušivanja biljaka i nabacanog izgleda.

Zbog velikog opsega posla najbolje je kontaktirati stručnjake koji se time svakodnevno bave! Ukoliko želite da to obavimo umjesto Vas, slobodno nam pošaljite upit da izađemo na teren i porazgovaramo o Vašim željama i mogućnostima.

Uređenje terase - opis

Najvažnije prilikom uređenja terase je planiranje. Trebalo bi, kao i kod svih uređenja, napraviti idejnu skicu koju kasnije možete mijenjati, dopunjavati. Terase bi se trebala sastojati od nekoliko glavnih dijelova:

  • pod – često je pod terase izrađen od betona, promijenite to! Osvježite pod terase postavljanjem drvenih obloga, prirodnog kamena, kombinacije obloga i travnate podloge,… Ideja je bezbroj!
  • mjesta za sjedenje – neizostavan sadržaj svake terase su stolice i stolovi. Ovisno o namijeni birajte kvalitetan namještaj. Ovo se posebno odnosi na ugostiteljske objekte, mušterije će Vas zaobilaziti ako imate neudobne stolice ili fotelje.
  • zaklon od sunca – prilikom ljetnih vremena ovo je neophodna stavka. Zaklon od sunca može biti u vidu nadstrešnice, pokretne tende, suncobrana, sve ovisi Vašim željama. Bez obzira na mogućnosti, uvijek se mogu naći kvalitetna rješenja i lijepo zaokružiti cijela priča.
  • zelenilo – također je jedna od bitnijih stavki. Zelenilo je uvijek opuštajuće, puni ljude energijom. Ovdje je važno dobro izabrati vrste biljaka koje će se pokazati u svom punom svijetlu. Treba napomenuti da biljke treba održavati i prihranjivati i nakon sadnje.
  • ukrašavanje – na kraju, za jednu zaokruženu priču bi bilo lijepo cijelu terasu ukrasiti. Ukrašavanje možete započeti s rasvjetom, koja će dati poseban čar noću. Također pomoću rasvjete možete naglasiti i neke biljke.

Jedan Japanski uskolisni Javor bez rasvjete izgleda lijepo, sada mu dodajte rasvjetu tokom noći i dobiti će jednu potpuno novu dimenziju, okruženi takvim ambijentom ćete se sigurno sjećati kao u bajci.

Većina žardinjera sadrži razno cvijeće i biljke koje su samo po sebi lijepe. Sada zamislite takvu žardinjeru ukrašenu malčom, ukrasnim agregatom u boji, sve to začinjeno svijetlom – kako Vam se čini? 

Uređenje terase - cijena

Cijena je u velikim rasponima kod ovakvih tipova uređenja te ovisi o jakoo puno faktora. Cijene za uređenje terasa se rade po principu izrade ponude uz savjetovanje sa klijentom i izrade skice. Za besplatan dolazak i izradu ponude molimo Vas ispunite obrazac pod kontaktom.

Oko uređenja terasa se isplati potruditi, lijepim i uređenim terasama možete samo profitirati! 

Srdačan pozdrav,

marko Risek, mag. geol.