Izrada travnjaka polaganjem travnog tepiha-Busena

Ovaj način izvedbe travnate površine polaganjem travnog tepiha, tj. busena izvodi se uglavnom kada se treba postići gotov travnjak u jako kratkom vremenu, prije nekih svečanosti ili da se izbjegne vrijeme i trud koje treba za dobivanje travnjaka klasičnim načinom - sijanjem. Nakon postavljanja travnog tepiha - busena, pravilnom njegom i održavanjem može se uživati u travnjaku dugi niz godina.

Polaganje ili postavljanje travnog tepiha - busena, ili kako neki vole reci gotova trava u rolama, obavlja se cijele godine (dok god tlo ne mrzne), treba napomenuti da se izbjegavaju ljetni mjeseci zbog suše i velike vjerojatnosti sušenje travnog tepiha. Najidealnije vrijeme za radove ovog tipa su rano proljeće i kasna jesen.

Kada se odluči na postavljanje travnog tepiha, obavezno je zalijevanje svaki dan !!! Količina i učestalost zalijevanja ovisi o vremenskim prilikama, prvi znak nedovoljne količine vode je razmicanje spojeva između travnih tepiha-busena, te se obavezno mora povećati intenzitet zalijevanja. Znak zakorijenjivanja je kada primite travu i pokušate podići travni tepih te se on više ne može odvojiti od podloge.

Dok se travni tepih ne primi, travu nemojte kositi na niskim visinama. Kosilicu naštimajte na visinu košnje od bar 5-6 cm kako ne biste počupali travni tepih.

Travni tepih (busen) - angažirajte nas

Što dobivate ako angažirate nas kao izvođača radova??

- dobivate kvalitetnu crnu zemlju obogaćenu pijeskom

- kvalitetan travni tepih

- marljivu ekipu koja zna svoj posao

- kvalitetno obavljene radove

- pismene savjete o brizi i njezi 

- mogućnost stalnog održavanja (ovisno o vašim željama)

- zadovoljstvo i uživanje u ljepoti novog travnjaka

Travni tepih (busen) - cijena

Cijena postavljanja travnog tepiha najviše ovisi o količini zemlje za niveliranje terena i o području izvođenja radova (transport na duže relacije).

Budući da koristimo kvalitetnu crnu zemlju obogaćenu pijeskom na koju postavljamo travni tepih, cijena jako varira ako su potrebne veće količine za podizanje nivoa terena. Ovdje se ne radi o glinovitoj zemlji iz nekog iskopa već o kvalitetnoj prozračnoj mješavini zemlje  ! ! ! Takoder cijena ovisi i o pristupacnosti, nije isto ako sav materijal moramo nositi kroz stan do vrta ili imamo pristup sa strojevima.

Bez podizanja nivoa terena cijene postavljanja travnog tepiha su od 80-ak kn/m2 - 120 kn/m2 s materijalom.

ZA IZRADU PONUDE NAJBOLJE NAS JE KONTAKTIRATI!

Na donje dvije slike možete vidjeti efekt postavljanja travnog tepiha. U samo jednom danu postignete izgled višegodišnjeg travnjaka.