Malčiranje zapuštenih zemljišta

Malčiranje zaraslih i zapuštenih površina je način košnje zapuštenih površina prilikom kojeg se usitnjeni biljni materijal ostavlja na malčiranoj površini i kasnije služi kao kompost.
Malčiranje zapuštenih zemljišta  se uglavnom obavlja na većim površinama zaraslim visokom travom i niskim raslinjem uz pomoć dvije vrste malčera. Malčeri izvedeni pomoću rotacionih noževa su pogodniji za finije malčiranje kada nema puno raslinja, dok su popularniji „čekičari“ pogodniji za grubo malčiranje površina obraslih debljim raslinjem.
Malčiranje (krčenje) zaraslih površina se bez problema obavlja za raslinje oko 3,4 cm debljine, nekon čega iza malčera ostaje samo usitnjena bio masa koja tlu daje prijeko potrebne hranjive tvari.

NE ČEKAJTE KAZNU ZA ZAPUŠTENU POVRŠINU ! Kontaktirajte nas na vrijeme!

Malčiranje na području Hrvatske

Imate li zaraslu površinu na području Hrvatske slobodno nas možete kontaktirati za izradu ponude. Malčiranje (krčenje) površina izvodimo traktorom, na čiji kardan se spaja malčer, kojeg možemo prevesti na prikolici. Na taj način smo dostupni za obavljanje radova na području većine županija. Firma se nalazi na području Sesveta, a radove možemo izvesti na području Zagreba, Zagrebačke županije i šire. Najbolje nas je kontaktirati za upit!

Ukoliko na terenu postoji i drveće za srušiti, to ne predstavlja nikakav problem, budući da nam je to jedna od dodatnih usluga!

Malčiranje zapuštenih zemljišta - CIJENA

Cijena malčiranja (krčenja) zemljišta ovisi o vrsti i zapuštenosti terena, o udaljenosti mjesta izvođenja radova. Najtočniju cijenu možete dobiti preko kontakta i uvidom u stvarno stanje terena. Cijene se kreću već od 0,40 kn/m² za malčiranje travnjaka (visoka trava bez raslinja) na području grada Zagreba, pa na više i do nekoliko kuna!

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju!

 

Srdačan pozdrav,

Marko Risek, mag. geol.

 

Srdačan pozdrav i radujem se suradnji,

Marko Risek, mag. geol.