Košnja trave

Košnja trave na području Zagreba i Zagrebačke županije (Samobor, Zaprešić, Velika Gorica, Dugo Selo,...)

Dolaskom proljeća kreće i vrijeme vegetacije biljaka, a time i bujan rast trave. Sezona rasta trave počinje već u 3. mjesecu i traje otprilike do 10. mjeseca, što ovisi o vremenskim prilikama. Rastom trave kreću i redovni radovi na Vašem travnjaku. Košnja trave bi se trebala obavljati redovno, kada je trava  5 - 7 cm visine. Ukoliko Vam to predstavlja poteškoće zbog nedostatka vremena, kvara strojeva ili jednostavno hoćete jednu brigu manje, obratite se Zelenku hortikulturi !

Kao vlasnik i direktor Vam dajem osobnu garanciju da će se svaka košnja trave obaviti uredno i profesionalno, o čemu uvelike govore naše reference. Osobno sam prisutan prilikom obavljanja svih poslova, a najčešći je slučaj da se i sam primim posla. Posao je obavljen tek kada klijent da zeleno svijetlo, ipak držimo do svog ugleda.

Košnja trave cijena

Cijena ovisi o veličini površine i tipu terena.

Za manje, ravne površine cijena je po dogovoru. Ukoliko se radi o jako velikim površinama, cijena je već od 0,30 kn/m² s traktorom, bez sakupljanja.

Za košnju trimerom cijene su cca 0,8kn/m² . Cijene jako ovise o veličini površine, tipu terena, pristupačnosti,..

Najbolje nas je kontaktirati za besplatan izlazak (Zagreb) i izradu ponude ili nam pošaljete slike na mail!

Košnja trave - postupak

Ovdje Vam želim opisati naš postupak prilikom košnje trave. Kada se odlučite kontaktirati me, besplatno dolazim pogledati o kakvom se terenu radi i  dajem Vam ponudu.

Za stambene zgrade plaćanje se obavlja preko upravitelja zgrade iz pričuve!

Košnja trave se obavlja samohodnom kosilicom, trimerom, što ovisi o vrsti terena.

- ravni travnjaci - tereni

 

Košnja se obavlja samohodnom kosilicom, trava se sakuplja i odvozi na deponij. Nakon košnje, trimerom se obrađuju rubovi travnjaka i uklanja se korov. Na kraju se sve ispuhuje i time je završena košnja.

- kosi travnjaci - tereni

 

Na kosim terenima košnja trave obavlja se trimerom. Po željama vlasnika, pokošena trava se ostavlja na terenu i služi kao prihrana ili se grablja i odvozi na deponij.

U videu možete vidjeti neke od naših radova:

 

U nastavku su neke slike i opisi najčešćih tipova poslova - stambene zgrade, poslovni objekti, privatne okućnice, vikendice.

Košnja trave oko stambene zgrade

Za stambene zgrade obavljeni poslovi se plaćaju iz zajedničke pričuve zgrade. Izrađuje se ponuda koju odobrava predstavnik zgrade u dogovoru sa suvlasnicima. Za izradu ponude kontaktirajte nas.

Košnja trave oko poslovnih objekata

 Zelene površine su prva slika nekog objekta, zašto se ne pokazati u najljepšem svijetlu?! Ovo posebno vrijedi za objekte u kojima cirkulira veliki broj ljudi, neka se priča o Vašim zelenim površinama - što Vam je istovremeno i dobra reklama ! Urednost vanjskog dijela objekta ljudima govori puno toga, nemojte gubiti  poslove zbog neurednih i zapuštenih površina. Ako Vam je stalo do poslovanja - kontaktirajte nas!

Košnja trave oko privatnih okućnica

Zašto ne uživati nakon posla u zelenilu? Želite urednu i lijepu okućnicu, a ne stignete voditi brigu o tome? Ne budite taoc Vaših zelenih površina! Za ponudu nam se obratite u bilo koje vrijeme!

Košnja trave oko vikendica

Vikendice nam služe za odmor poslije napornog tjedna. Neka Vas dočekaju uredni travnjaci prilikom dolaska na svoj zasluženi vikend! Za ponudu i dogovor nas kontaktirajte!

Srdačan pozdrav i radujem se suradnji,

Marko Risek, mag. geol.