Sadnja voćaka

Ovdje ću Vam samo ukratko objasniti postupak sadnje voćaka i stavit neke slike posađenih voćaka. Neću previše objašnjavati, jer pretpostavljam da Vas je to jako puno radilo. 

Sadnja voćaka - kratki opis kako posaditi voćku

Pokušajte voćke saditi kao i listopadno drveće u 11. mjesecu kada krenu u mirovanje da se mogu dobro zakorijeniti do proljeća. Ako baš morate onda sadite u rano proljeće, tj krajem zimr prije početka vegetacije. Rupe za sadnju su oko 50*50*50 cm. Prilikom kopanja rupe, gornji prvi otkop odvojite sa strane, a dublji dio s druge strane. Gornji sloj je bogatiji mineralima i njega izmješajte sa humusom. Sada ga tako usitnjenog i obogaćenog vratite u rupu i stavite voćku, cijep na voćki mora biti iznad površine zemlje (cijep je ono zadebljanje na stabljici). Oko korijena stavite humusa i zemlje i VAŽNO je jako dobro pritisnuti nogom. Svaki put kada stavite sloj oko korijena dobro ugazite.

Sada bi bilo dobro da sadnicu prikratite na željenu visinu na kojoj biste željeli početak grananja voćke! Na kraju Vam ostaje staviti štap koji će pridržavati voćku i dobro zalijte. To Vam je sva mudrost. Sretno!

Priložiti ću slike na kojima su posađene jabuke, marelica, dunja... Kao što se vidi sve voćke su se primile bez problema i dobro napreduju.