Kontaktirajte nas bez obveze i zatražite ponudu za svoj projekt

Ime i prezime *
Kontakt telefon
Email adresa *
Potrebno Vam je
Uređenje
Održavanje
Vrtne staze
Navodnjavanje
Stambene zgrade
Kopanje kanala
Vaš upit
Pristanak *

Dajem suglasnost da Zelenko Hortikultura d.o.o. smije spremiti moju e-mail adresu u svrhu kontakta na dostavljeni upit. Vaša e-mail adresa spremljena je u Zelenko Hortikultura CMS web programu, na serveru tvrtke Setcor d.o.o. U svakom trenutku možete povući privolu.

Ovdje ću Vam samo ukratko objasniti postupak sadnje voćaka i stavit neke slike posađenih voćaka. Neću previše objašnjavati, jer pretpostavljam da Vas je to jako puno radilo. 

Sadnja voćaka - kratki opis kako posaditi voćku

Pokušajte voćke saditi kao i listopadno drveće u 11. mjesecu kada krenu u mirovanje da se mogu dobro zakorijeniti do proljeća. Ako baš morate onda sadite u rano proljeće, tj krajem zimr prije početka vegetacije. Rupe za sadnju su oko 50*50*50 cm. Prilikom kopanja rupe, gornji prvi otkop odvojite sa strane, a dublji dio s druge strane. Gornji sloj je bogatiji mineralima i njega izmješajte sa humusom. Sada ga tako usitnjenog i obogaćenog vratite u rupu i stavite voćku, cijep na voćki mora biti iznad površine zemlje (cijep je ono zadebljanje na stabljici). Oko korijena stavite humusa i zemlje i VAŽNO je jako dobro pritisnuti nogom. Svaki put kada stavite sloj oko korijena dobro ugazite.


Sada bi bilo dobro da sadnicu prikratite na željenu visinu na kojoj biste željeli početak grananja voćke! Na kraju Vam ostaje staviti štap koji će pridržavati voćku i dobro zalijte. To Vam je sva mudrost. Sretno!


Priložiti ću slike na kojima su posađene jabuke, marelica, dunja... Kao što se vidi sve voćke su se primile bez problema i dobro napreduju.

Podijelite sadržaj

Vezane objave

Razmnožavanje vinove loze

Razmnožavanje vinove loze

Ovdje ću Vam opisati kako se uzimaju reznice s vinove loze i od njih dobiva nova sadnica. U koje se vrijeme to radi, na koji ...
Bambus-kako ga razmnožiti

Bambus-kako ga razmnožiti

Budući da su se bambusi počeli sve češće primjenjivati kod nas odlučio sam Vam malo opisati kako si ga , uz malo truda, možet...