Previous Next

 

Najvažnija stavka prilikom uređenja vrta, uređenja dvorišta ili okućnice je izrada idejne skice. Prvo se treba dobro izmjeriti područje koje želimo urediti i to prenijeti na papir. Zatim se ucrtavaju svi elementi kojima ćemo urediti zadano područje. Počinje se od staza i većih elemenata. Ovdje je bitno imati predodžbu kako bi to izgledalo ili ako si ne možete to zamisliti onda se može slikati teren i računalnim programom ubaciti biljke na sliku i dobiti 3D prikaz kako bi to izgledalo nakon radova (primjer možete vidjeti na kraju teksta).

Prilikom izbora biljaka treba obratiti pažnju na zahtjevnost biljaka (svijetlost, temperatura, otpornost) i kako će ta biljka izgledati za par godina. Česta je greška gusta sadnja biljaka zbog nemogućnosti procjene njihova rasta i/ili neinformiranosti što dovodi do kasnijeg međusobnog zagušivanja biljaka i nabacanog izgleda.

Zbog velikog opsega posla najbolje je kontaktirati stručnjake koji se time svakodnevno bave! Ukoliko želite da to obavimo umjesto Vas, slobodno nam pošaljite upit da izađemo na teren i porazgovaramo o Vašim željama i mogućnostima.

Uređenje vrta, dvorišta, okućnice - cijena

Cijena prilikom uređenja ovisi o jako puno faktora i neozbiljno je prilikom upita razgovarati o cijeni bez izlaska na teren i razrade idejnog rješenja. Za područje Zagreba i bliže okolice izlazak je besplatan, za ostale dijelove izlazak na teren uz naknadu troškova dolaska.

Na cijenu utječe izbor biljaka (jeftinije, skuplje), kvaliteta materijala i zemlje, sustavi automatskog navodnjavanja, zahtjevan teren i pristupačnost, te druge stvari. Dobro razmislite kada birate izvođače radova, da Vas jeftinije ne košta skuplje!

ISPUNITE KONTAKT FORMU JOŠ DANAS !

Uređenje vrta na području Istre, Dalmacije, Rijeke, Karlovca, Zagreba, Varaždina, pa sve do Osijeka. Radimo na području cijele RH !

Uređenje vrta

Na donjoj slici je prikazano uređenje malog, gradskog vrta u centru grada. Prvo se obavila košnja i čišćenje korova, zatim se sve prekopalo i usitnilo frezanjem. Dodao se humus, izravnala zemlja i postavljen je travni tepih. Oko biljaka je trebalo ići bijelo kamenje kao ukras, ali se po želji vlasnika stavio humus.

U par dana smo pretvorili ružno pače u labuda! :)

uređenje-vrta

 

 

 

 

 

 

 

 

Također još jedno uređenje vrta atraktivne vile na području Zagreba (maksimir). Obavili smo navoz zemlje, niveliranje, navodnjavanje RainBird, sadnju, postavljanje travnog tepiha, ukrašavanje malčem i agregatom i na kraju smo sve oprali.

uredenje vrta vile maksimir

 

 

 

 

 

 

Uređenje dvorišta ispred kuće

Na slici je prikaz uređenje dvorišta - okućnice jedne kuće. Prikazana je samo prednja strana, jer još nije sve gotovo. Treba postaviti navodnjavanje i obaviti dosijavanja budući da je trava sijana u jesen. Ovdje je obavljeno kompletno uređenje. U dogovoru s vlasnikom, uklonjen je korov, navezeno je oko 25m3 zemlje, sve je isfrezano, poravnano. Posađene su Lovor višnje, bobičasto voće, lavande formirane u kupolu, Uskolisni mini Javor, Japanske žalosne trešnje, Bagremi,... Posijana je trava....

Ukoliko i vi želite kompletno uređenje po Vašim željama uz naše savjete, slobodno se javite!

 

uređenje-dvorišta

 

 

 

 

Uređenje okućnice

na donjoj slici je jedan dio okućnice koji se uređivao. Očistio se teren, prekopao, posadile su se biljke i vizualno se ukrasilo iverjem, humusom, bijelim kamenjem i drvenim granama.

Želite li da i Vaš kutak okućnice uredimo, kontaktirajte nas!

uređenje-okućnice

 

 

 

 

 

 

 

 

3D prikaz na slici postojeće okućnice!

3D prikaz vrta okucnice hortikultura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srdačan pozdrav,

Marko Risek, mag. geol.