×

Poruka

Mail funkcija je onemogućena od strane administratora.

Hortenzija, sadnja, orezivanje i razmnožavanje

Hortenzija, sadnja, orezivanje i razmnožavanje

Kroz ovaj tekst ćemo opisati kako razmnožiti, posaditi i brinuti o Hortenziji.

Hortenzije (lat. Hydrangea) su biljke koje vole dosta vode, a svu svoju raskoš će pokazati u polusjeni! Na tržištu postoje plave, crvene, roze,.. a intenzitet boje im ovisi o kiselosti tla :D Intenzivnije boje ćete dobiti zakiseljavanjem tla kiselim tresetom ili ukopavanjem borovih iglica oko korijena. Također imate za kupiti min gnojiva koja mijenjaju boje kod Hortenzija.

Previous Next

Zamioculcas zamiifolia - razmnozavanje

Zamioculcas zamiifolia (Zamija) - OPĆENITO

Kod nas popularno nazvana Zamija je sukulentna biljka, tj. biljka koja sprema vodu u svoje povećane listove ili korijen. Ova biljka vodi porijeklo iz istočne Afrike i može dosegnuti visinu oko metra. Odlikuje se mesnatim listovima, ima rizom (korijen u kojem skuplja vodu) i nije zahtjevna za održavanje. Slovi kao biljka novca - nabavite ju, pa mi javite kako stojite s financijama :)

Previous Next

Bambus - kako ga razmnožiti

Budući da su se bambusi počeli sve češće primjenjivati kod nas odlučio sam Vam malo opisati kako si ga , uz malo truda, možete sami uzgojiti. Najčešće se primjenjuje za formiranje živih ograda i zaštitu od neželjenih pogleda. :) Bambus se sastoji od nadzemnog dijela i podzemnog (rizoma) i upravo se pomoću rizoma može jako lagano razmnožiti. 

Previous Next

Razmnožavanje jagode vriježama

Jedno od najukusnijh ljetnih osvježenja su jagode! Zašto si onda ne osigurati , za malo novaca, obilje te ljetne poslastice?!

Radi lakšeg održavanja ja jagode sadim na foliju, a istovremeno folija služi za privlačenje zraka Sunca kao i za zadržavanje vlage u tlu. Također Vam plodovi neće biti prljavi od zemlje. U ovom postu ću malo pisati o razmnožavanju jagoda vriježama. Znači, jagode se tako prirodno razmnožavaju i same od sebe puštaju korijenje na krajnjim izbojima, što se vidi iz slike.